VINTERSÄSONGEN 2024 & VINTER/VÅR-SÄSONGEN 2025:
WILD RIVERS JULBORD 26 november – 20 december
(denna meny hittar du längre ned på sidan)
A LA CARTE & VINTERNS 5-RÄTTERSMENY 10 januari – 14 februari
(menyn publiceras här senast den 10 januari)
STEAK NIGHTS 26 februari – 7 mars
(kortfattad summering av denna meny finns att hitta i bokningssystemet)
STEAK NIGHTS DELUXE EDITION 8-9 mars
(kortfattad summering av denna meny finns att hitta i bokningssystemet)
VÅRENS AVSMAKNINGSMENY: SKOLMATEN 19 mars- 17 maj
(denna meny är hemlig och kommer enbart att succesivt presenteras på våra sociala medier)
För den som är lite nyfiken på vad vi gjort tidigare,
hittas tidigare menyer vi har serverats på våra sociala medier:
@RESTAURANTWILDRIVER
VÅRT KLASSISKT OKLASSISKA JULBORD
UTE PÅ BORDET I BÖRJAN AV MÅLTIDEN
TUNNBRÖD
Glutenfritt tunnbröd från Saras Glutenfria i Granö
VÖRTBRÖD
Ivans Vörtbröd
OST
Hyvlad Kågedalen-ost från Svedjan i Kåge
SMÖR
Smör från Svedjan i Kåge som brynts och vispats,
samt smaksatts med egenplockad svamp
SKINKA
Ugnsbakad och griljerad skinka från Rusksele Rökeri
LEVERPASTEJ
Vår leverpastejsmousse på tackalever från Brännagård i Örträsk,
toppad med ”saltgurka” på svartvinbärsbladspicklad Hällnäs-gurka
SENAP
Vår egengjorda senap med senapsfrön som
picklats med vår egenodlade Tagetes
ETT LITET SNACK I VÄNTANS TIDER
TJÄLKNÖL
Petit choux fylld med en mousse gjord på tjälknöl
av björn från Rusksele Rökeri
DEN KALLA SERVERINGEN
SILL
Sill smaksatt med Highland Park 12 yo whisky och senap som vi gjort på
senapsfrön som lagts in med tagetesblommor vi odlade i somras,
blandad med rökt majonnäs och vispad creme fraiche
GRAVAD FISK
Gravad röding-tartar på Malgomajröding med hovmästarssås och kapriserade omogna
svarta vinbär som ligger i ett friterat jordärtskocksskal och toppas med riven gravad äggula
INKOKT FISK
Röding från Malgomaj som fått dra med älgörtsblommor Emma plockat liksom vitt vin och
rotfrukter, serverad med kålrabbiknyten fyllda med rökt dillmajonnäs, picklade rotfrukter
och mandelpotatis från Anders i Selet som stompats med brynt smör
från Svedjan i Kåge som vi friterat Västerbottensost i
ÄGG
Kokta äggvite-halvor som fyllts med vispad äggulekräm, toppade med sikrom
och riven torkad rökt Abborre från Håkan, där äggen ligger på en bädd av vår gubbröra
JANSSON
Fritter på klassiskt gjord Jansson med ansjovis och potatis från Anders i Selet,
som toppas med rökt forellrom och grillad syrad färskost
DEN VARMA SERVERINGEN
KÖTTBULLAR
Köttbullar gjorda på tacka och Wagyu-Jersey-ko från Brännagård i Örträsk, serverade
med schalottenlökkräm, svartkålschips på kål från Grönsaksbonden i Strycksele
och rårörda lingon som Freddys mamma Lotta plockat åt oss
KORV
Blodkorv på renblod från Norrlandsvilt och tackakött från Brännagård i Örträsk, serverad
med friterad svartrot, friterad jordärtskocka, rödvinssås med juliga smaker, och tranbär- och
älgörtsgelé på blommor och bär Emma som har plockat, samt picklade granskott som hon också insamlat
FLÄSK
Fläsksida som bakats med muscovadosocker, apelsin, nejlika och kanel, och som serveras med
en glaze på sina egna juicer, pumpakräm på pumpa från Grönsaksbonden i Strycksele,
älgörtspicklade jalapeño och gelé smaksatt på svartvinbärsblad som Emma plockat
GRISFÖTTER
Fritter gjord på grisfötter och fläsklägg från Rusksele Rökeri som blandats med stekt och vinägerinkokt
lök, serverad med picklad lök och majonnäs smaksatt med Goliatmusseron som Emma plockat
RÖDBETSSALLAD
Rödbetssallad på betor från Grönsaksbonden i Strycksele som smaksatts med älgörtsblommor
Emma plockade i somras
POTATIS
Mandelpotatis från Anders i Selet som fått dra i brynt smör som vi friterat Västerbottensost i
DEN SÖTA SERVERINGEN
RIS A LA MALTA
Pavlova gjord på varmt socker som fyllts med en mousse gjord på risgrynsgröt
och som smaksatts med även rostat jasminris, samt gelé gjord på
hjortron som Emma och Freddys mamma Lotta plockat
PEPPARKAKA
Ivans pepparkaka fylld med en kräm på blåmögelosten Rustik från Svedjan
i Kåge, toppad med blåbärssirap på blåbär från Gun i Bjurholm
SAFFRANSBULLE
Saffransmacaron gjord på solrosfrön (istället för mandel) fylld med en
smörkräm med blåbär och med ”romrussin” i mitten i form av semitorkade
blåbär som fått dra med rom
POLKAGRIS
Red velvet-kaka rullad till en boll som täckts av Jennys choklad från Umeå
och rullade i krossade polkagrisar från Byske Karamellfabrik
FRANSK NOUGAT
Fransk nougat gjord på pumpafrön (istället för nötter)
KOLA
Kola gjord på grädde från Svedjan i Kåge, toppad med havssalt