MENY

VINTERSÄSONGEN 2024 & VINTER/VÅR-SÄSONGEN 2025:

WILD RIVERS JULBORD 26 november – 20 december
(denna meny hittar du längre ned på sidan)

A LA CARTE & VINTERNS 5-RÄTTERSMENY 10 januari – 14 februari
(menyn publiceras här senast den 10 januari)

STEAK NIGHTS 26 februari – 7 mars
(kortfattad summering av denna meny finns att hitta i bokningssystemet)

STEAK NIGHTS DELUXE EDITION 8-9 mars
(kortfattad summering av denna meny finns att hitta i bokningssystemet)

VÅRENS AVSMAKNINGSMENY: SKOLMATEN 19 mars- 17 maj
(denna meny är hemlig och kommer enbart att succesivt presenteras på våra sociala medier)

För den som är lite nyfiken på vad vi gjort tidigare,
hittas tidigare menyer vi har serverats på våra sociala medier:
@RESTAURANTWILDRIVER

VÅRT KLASSISKT OKLASSISKA JULBORD

UTE PÅ BORDET I BÖRJAN AV MÅLTIDEN

TUNNBRÖD
Glutenfritt tunnbröd från Saras Glutenfria i Granö

VÖRTBRÖD
Ivans Vörtbröd

OST
Hyvlad Kågedalen-ost från Svedjan i Kåge

SMÖR
Smör från Svedjan i Kåge som brynts och vispats,
samt smaksatts med egenplockad svamp

SKINKA
Ugnsbakad och griljerad skinka från Rusksele Rökeri

LEVERPASTEJ
Vår leverpastejsmousse på tackalever från Brännagård i Örträsk,
toppad med ”saltgurka” på svartvinbärsbladspicklad Hällnäs-gurka

SENAP
Vår egengjorda senap med senapsfrön som
picklats med vår egenodlade Tagetes

 

ETT LITET SNACK I VÄNTANS TIDER

TJÄLKNÖL
Petit choux fylld med en mousse gjord på tjälknöl
av björn från Rusksele Rökeri

 

DEN KALLA SERVERINGEN

SILL
Sill smaksatt med Highland Park 12 yo whisky och senap som vi gjort på
senapsfrön som lagts in med tagetesblommor vi odlade i somras,
blandad med rökt majonnäs och vispad creme fraiche

GRAVAD FISK
Gravad röding-tartar på Malgomajröding med hovmästarssås och kapriserade omogna
svarta vinbär som ligger i ett friterat jordärtskocksskal och toppas med riven gravad äggula

INKOKT FISK
Röding från Malgomaj som fått dra med älgörtsblommor Emma plockat liksom vitt vin och
rotfrukter, serverad med kålrabbiknyten fyllda med rökt dillmajonnäs, picklade rotfrukter
och mandelpotatis från Anders i Selet som stompats med brynt smör
från Svedjan i Kåge som vi friterat Västerbottensost i

ÄGG
Kokta äggvite-halvor som fyllts med vispad äggulekräm, toppade med sikrom
och riven torkad rökt Abborre från Håkan, där äggen ligger på en bädd av vår gubbröra

JANSSON
Fritter på klassiskt gjord Jansson med ansjovis och potatis från Anders i Selet,
som toppas med rökt forellrom och grillad syrad färskost

 

DEN VARMA SERVERINGEN

KÖTTBULLAR
Köttbullar gjorda på tacka och Wagyu-Jersey-ko från Brännagård i Örträsk, serverade
med schalottenlökkräm, svartkålschips på kål från Grönsaksbonden i Strycksele
och rårörda lingon som Freddys mamma Lotta plockat åt oss

KORV
Blodkorv på renblod från Norrlandsvilt och tackakött från Brännagård i Örträsk, serverad
med friterad svartrot, friterad jordärtskocka, rödvinssås med juliga smaker, och tranbär- och
älgörtsgelé på blommor och bär Emma som har plockat, samt picklade granskott som hon också insamlat

FLÄSK
Fläsksida som bakats med muscovadosocker, apelsin, nejlika och kanel, och som serveras med
en glaze på sina egna juicer, pumpakräm på pumpa från Grönsaksbonden i Strycksele,
älgörtspicklade jalapeño och gelé smaksatt på svartvinbärsblad som Emma plockat

GRISFÖTTER
Fritter gjord på grisfötter och fläsklägg från Rusksele Rökeri som blandats med stekt och vinägerinkokt
lök, serverad med picklad lök och majonnäs smaksatt med Goliatmusseron som Emma plockat

RÖDBETSSALLAD
Rödbetssallad på betor från Grönsaksbonden i Strycksele som smaksatts med älgörtsblommor
Emma plockade i somras

POTATIS
Mandelpotatis från Anders i Selet som fått dra i brynt smör som vi friterat Västerbottensost i

 

DEN SÖTA SERVERINGEN

RIS A LA MALTA
Pavlova gjord på varmt socker som fyllts med en mousse gjord på risgrynsgröt
och som smaksatts med även rostat jasminris, samt gelé gjord på
hjortron som Emma och Freddys mamma Lotta plockat

PEPPARKAKA
Ivans pepparkaka fylld med en kräm på blåmögelosten Rustik från Svedjan
i Kåge, toppad med blåbärssirap på blåbär från Gun i Bjurholm

SAFFRANSBULLE
Saffransmacaron gjord på solrosfrön (istället för mandel) fylld med en
smörkräm med blåbär och med ”romrussin” i mitten i form av semitorkade
blåbär som fått dra med rom

POLKAGRIS
Red velvet-kaka rullad till en boll som täckts av Jennys choklad från Umeå
och rullade i krossade polkagrisar från Byske Karamellfabrik

FRANSK NOUGAT
Fransk nougat gjord på pumpafrön (istället för nötter)

KOLA
Kola gjord på grädde från Svedjan i Kåge, toppad med havssalt